Pater Damiaan blijft een wegwijzer, ook voor mensen vandaag. Daarom biedt het Project Damiaan Vandaag ook dit najaar een reeks voordrachten met uitwisseling aan. Op die manier willen we de inspiratie die ten grondslag lag aan het engagement van Damiaan voor kleine en uitgestoten mensen actualiseren naar hedendaagse maatschappelijke en kerkelijke thema’s.

Ludo Vangilbergen start het najaarsprogramma met de lezing Geloofscommunicatie op de digitale snelweg.

De doorbraak van het Internet en de digitale toepassingen die mekaar in een steeds sneller tempo opvolgen, hebben de wereld in zeer korte tijd grondig veranderd. Bestaande structuren lijken niet meer te werken. Ook voor de Kerk is het een moeilijke tijd. Haar boodschap slaat hoe langer hoe minder aan. Jongeren haken af. Parochies sterven letterlijk uit. En plots is daar Paus Franciscus. Hij zuigt de media-aandacht naar zich toe, wordt meteen uitgeroepen tot man van het jaar en brengt weer hoop en zelfvertrouwen in de kerk. Hij is het levende bewijs dat communicatie bijzonder belangrijk is. Waarom slaat zijn manier van doen aan? Hoe heeft hij zijn plaats op de digitale snelweg ingenomen? Wat kunnen we van hem leren? En waar liggen de opportuniteiten en kansen voor onze plaatselijke katholieke organisaties en voor ons?

Ludo Vangilbergen was tot 2012 directeur van Kerk en Wereld en hoofdredacteur van het magazine Overhoop / Bij de dag. Sindsdien is hij zaakvoerder van Studio Straid, een reclamebureau met een hart voor authentieke communicatie. Studio Straid werkt zowel voor non-profitorganisaties als voor commerciële bedrijven. Specialiteit: fondsenwerving.

Wanneer? woensdag 24 september 2014, van 20.00 tot 22.00 uur.

Waar?  Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven

Parkeermogelijkheid vindt u op de parking van de Jozefieten op het Damiaanplein.

Bijdrage:  niet-studenten =  4 euro; studenten = 2 euro (koffie, thee en andere dranken tijdens de pauze inbegrepen)

Voor meer info: 016 31 63 68 of info@damiaanvandaag.be