Op zaterdag 15 november vanaf 18 uur vindt de solidariteitsavond van de Sint-Michielsparochie plaats in het Damiaancentrum.

De Solidariteitavond is een avond onder vrienden.
De solidariteitsavond is in de eerste plaats een avond waarin de leden van de Sint-Michielskerk kunnen samenkomen om te genieten van de gastvrijheid en vriendschap die Leuven hen biedt. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met ons te genieten van verschillende gerechten uit de traditionele keuken van verschillende Latijns-Amerikaanse landen. Verschillende gerechten, samen op één bord, deel uitmakend van één gemeenschap.

De Solidariteitsavond is een avond van gastvrijheid ten aanzien van hen die pas in België zijn aangekomen.

De solidariteitsavond is bovendien ook de ideale gelegenheid voor nieuwkomers om nieuwe mensen, Spaanstalig en Nederlandstalig, te ontmoeten. We hopen dan ook op deze manier een goede opvang te kunnen aanbieden aan nieuwkomers in Leuven.

De Solidariteitsavond is een avond van solidariteit zonder grenzen.
Via de Solidariteitsavond wil de Sint-Michielsgemeenschap bovendien iedereen uitnodigen om solidair te zijn over de grenzen heen. Daarom hebben we besloten om elk jaar een project uit ons zo geliefde Latijns-Amerika te steunen.
Naar goede traditie gaat de opbrengst van deze Solidariteitsavond voor het tweede jaar op rij naar het weeshuis Claudina Tevenet, in Cochabamba-Bolivia. Vorig jaar konden ze met onze hulp een nieuwe speelplaats aanleggen en een nieuwe watertank aankopen.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdag 15 november vanaf 18 uur in het Damiaancentrum (Sint-Antoniusberg 5, 3000).

Mensen kunnen ons ook helpen met een lekker hapje, drankje, liedje of met een helpende hand. Interesse? Stuur een mailtje naar nochesolidariasm@gmail.com.