De jaarlijkse campagne van Damiaanactie gaat ieder jaar op 1 september van start en eindigt op 31 augustus het jaar nadien. Dit jaar is de balans zeer positief. Op 31 augustus 2014 werd de campagne afgesloten met een bedrag van 8.088.055 euro. Dat is 266.763 euro of 3,41 % meer dan vorig jaar. De verkoop van stiften door de duizenden Damiaanactie-vrijwilligers bracht één derde van de inkomsten op. De andere twee derde kwam van giften van de talrijke donateurs. Dankzij hun steun en inzet is het een mooie vijftigste verjaardag van Damiaanactie geworden. Met dit bedrag kan Damiaanactie ongeveer 202.000 lepra- en tbc-patiënten behandelen in de veertien projectlanden.

Maar Damiaanactie werkt verder. De Pro League, die de voetbalclubs van de Eerste Klasse groepeert, veilt de speciale truitjes die de spelers dragen tijdens de laatste wedstrijd van 2014, het weekend van 26, 27 en 28 december. Met deze kerstactie schenkt de Pro League gedurende een drie jaar durende overeenkomst extra aandacht aan het werk van Damiaanactie. Hoogtepunt wordt weer het campagneweekend van 23, 24 en 25 januari 2015 met vooral aandacht voor Congo. In de nieuwe campagnefilm kan men zien dat lepra en tbc nog niet de wereld uit zijn in het binnenland van Congo.

Copyright Damiaanactie

Speciaal voor de scholen: Damiaanactie brengt die film naar de klas. Damiaanactie zorgt voor een animator en een multimediaprojectie. Met de gratis schoolkaternen kunnen de leerlingen werken rond de film, de armoede en de solidariteit. De presentaties lopen van 5 januari tot en met 27 februari 2015, liefst voor groepen van minimum 30 leerlingen. Wacht niet te lang met reserveren. Alle info voor scholen, parochies en verenigingen kan men vinden op www.damiaanactie.be.