Op 15 november vierde de Sint-Michielgemeenschap de achtste Solidariteitsavond in het Damiaancentrum in Leuven. Meer dan 200 mensen hebben genoten van een zeer mooie avond . We hadden 11 standjes met gerechten, desserten en drankjes uit Argentinië, België, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Mexico, Peru, en Spanje. Natuurlijk gingen ook de pintjes en glazen wijn vloot over de toog. In onze cocktailbar kon men caipirinhas, mojitos en piscos vinden.

Copyright Damiaan Vandaag

De Damiaancentrum was weer een plaats van ontmoeting en vriendschap . Een plaats waar taal geen hindernis vormde: Spaans, Nederlands, Engels, Portugees klonken vrolijk doorheen het centrum. Natuurlijk, muziek en dans maakten ook deel uit van ons programma. Vrolijke cueca uit Chili, mariachimuziek uit Mexico, en mooie romantische muziek uit Latijns Amerika zorgden voor een echte feeststemming.

Copyright Damiaan Vandaag

Voor de achtste keer maakten we ons motto ‘Lekker Solidair zijn’ waar . We hebben van een zeer gezellig avond gehad en de kinderen van het Huis Claudina Thevenet in Cochambamba, Bolivia krijgen meer dan 7000 euro als bijdrage voor de herstelling van hun lokalen.
Volgende jaar, op de derde zaterdag van november van 2015, nodigen we jullie opnieuw uit om deel te nemen aan de negende Solidariteitsavond.

Juan Carlos Tinjaca ss.cc.