Pater Damiaan blijft een wegwijzer, ook voor mensen vandaag. Daarom biedt het Project Damiaan Vandaag ook dit najaar een reeks voordrachten met uitwisseling aan. Op die manier willen we de inspiratie die ten grondslag lag aan het engagement van Damiaan voor kleine en uitgestoten mensen actualiseren naar hedendaagse maatschappelijke en kerkelijke thema’s.

Op woensdag 22 april geeft Liesbeth Goris in het Damiaancentrum, Leuven, een lezing over:

De leek in de kerk

Reeds sinds 1969 zijn pastorale werksters werkzaam in onze Vlaamse Kerk. Bijna 35 jaar geleden werden zij op deze taak voorbereid en gevormd en thans worden velen van hen ook bezoldigd voor hun professioneel en fulltime werk. Maar in diezelfde Kerk werken duizenden enthousiaste vrijwilligers. Hun aanwezigheid is een vanzelfsprekendheid, want als ‘leken’ brengen zij immers de dagdagelijkse en geleefde werkelijkheid binnen in het geloofsleven. Nog meer dan ooit zijn zij onmisbaar in de toekomst! Wat is de taak van de leek ? Heeft de leek een roeping en wat is zijn verhouding tot het gewijde ambt ? Is er hoop en perspectief naar een volwaardige participatie van lekengelovigen in een Kerk die werkt aan nieuwe structuren en grote reorganisaties ? Op deze avond willen we de nieuwe en vernieuwende Kerk belichten vanuit de samenleving en stilstaan bij de term ‘leken’.

Liesbeth Goris is gehuwd en heeft 3 kinderen en 1 pleegkind. Ze behaalde een Master in de Godsdienstwetenschappen en een aggregaat hoger onderwijs. Sinds 1992 is ze werkzaam als pastorale werkster. Ze is aan de slag als parochieassistente in de zone Hoegaarden en als ziekenhuispastor in Huize Nazareth Goetsenhoven (Broeders van Liefde).

Wanneer? woensdag 22 april 2015, van 20.00 tot 22.00 uur.

Waar? Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven

Parkeermogelijkheid vindt u op de parking van de Jozefieten op het Damiaanplein.

Bijdrage: 4 euro; studenten = 2 euro (koffie, thee en andere dranken tijdens de pauze inbegrepen)

Voor meer info: 016 31 63 68 of info@damiaanvandaag.be