Pater Damiaan blijft een wegwijzer, ook voor mensen vandaag. Daarom biedt het Project Damiaan Vandaag ook dit najaar een reeks voordrachten met uitwisseling aan. Op die manier willen we de inspiratie die ten grondslag lag aan het engagement van Damiaan voor kleine en uitgestoten mensen actualiseren naar hedendaagse maatschappelijke en kerkelijke thema’s.

Op woensdag 18 november om 20 uur geeft Jan De Cock in het Damiaancentrum, Leuven, een lezing over:

Doodgelukkig bij gevangenen en zieken.
Een pastor getuigt

Jan De Cock

Straatopvoeder, ontwikkelingswerker, gevangeniswerker en ziekenhuispastor. Jan De Cock valt niet in een hokje te stoppen. Hij neemt ons mee langs gevangenissen in vijf continenten op zoek naar het menselijk gelaat van de gedetineerden. Hij deelde de cel met kruimeldieven, zakkenrollers en vliegtuigkapers, met muzikanten en huurmoordenaars, met moeders die eten stalen voor hun kinderen. Even later gaat hij met ons op pad door het ziekenhuis, van bed naar bed. Zijn ontroerende en vaak grappige verhalen brengen troost en bemoediging voor elke patiënt en voor iedereen die met zieke of stervende mensen in aanraking komt.
Pastor Jan De Cock laat ons kennismaken met de bikkelharde wereld van gevangenissen, de moeilijkheid en de noodzaak van verzoening en vergeving en het lastige streven naar gerechtigheid. Tegelijk brengt hij naast het ziekbed een ode aan het leven, een handreiking om niet bang te zijn voor ziekte en dood.

Jan De Cock (1964) is pastor. Sinds december 2014 is hij voltijds werkzaam als coördinator van de vzw Within Without Walls. Daar focust hij zich op zijn levenswerk. Hij is steunpilaar en pastor voor gevangenen, biedt hulp aan slachtoffers en houdt zich bezig met herstelrecht (restorative justice). Hij schreef zijn pakkende verhalen en ontroerende ervaringen neer in verschillende bekroonde publicaties o.a. Hotel Prison (Lannoo, 2003), Doodgelukkig leven (Lannoo, 2012) en Hotel Pardon (Lannoo, 2014)

Wanneer? woensdag 18 november 2015, van 20.00 tot 22.00 uur.

Waar? Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven

Parkeermogelijkheid vindt u op de parking van het Heilige-Drievuldigheidscollege op het Damiaanplein.

Bijdrage: 4 euro; studenten = 2 euro (koffie, thee en andere dranken tijdens de pauze inbegrepen)

Voor meer info: 016 31 63 68 of info@damiaanvandaag.be