Op een ludieke en verrassende manier wil Damiaan Vandaag kinderen en jongeren de figuur van Damiaan laten ontdekken.

Kleuter- en basisonderwijs

Op maat van het kleuter- en basisonderwijs hebben we talrijke workshops die kinderen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar meenemen op ontdekkingstocht. We leren hoe Damiaan zonder e-mail en gsm met familie en vrienden contact hield en lezen samen zijn brieven. Door de bril van Damiaan beleven we de Hawaiiaanse cultuur, maken een feestelijke krans van snoepjes en leren zelfs een mondje Hawaiiaans.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

We knutselen een vlinder en staan versteld hoeveel een vlinder en Pater Damiaan gemeen hebben. We zingen samen onder gitaarbegeleiding Damiaanliederen en staan tegelijk even stil wat het betekent om vandaag missionaris te zijn. We kruipen in de huid van een missionaris en ondervinden dat hij of zij het niet altijd even gemakkelijk heeft. Door kunstenaarsogen kijken we naar Damiaan en laten ons inspireren om in zijn voetsporen te gaan.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

Samen met Damiaan trekken we naar verre oorden en kijken we nieuwsgierig naar wat hij meenam. We vragen ons hierbij af wat wij in onze rugzak meedragen. Bidden, ja, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat dan? En hoe lees je de Bijbel? Damiaan neemt ons op sleeptouw!

Secundair onderwijs

Ook voor het secundair onderwijs, werken we graag op maat. Held en heilige is het thema voor een bezinning van een hele of een halve dag. Daarnaast bieden we nog enkele workshops aan. We bekijken de dagelijkse actualiteit door de bril van Damiaan, reflecteren over ons favoriete Damiaanbeeld, gaan in discussie over een film met actuele Damiaanthema’s als ontmoeting, dialoog en solidariteit, lezen wat Damiaan schrijft en hoe dat beklijft, gaan in dialoog met wie vandaag in Damiaans voetsporen treedt.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

Voor iedereen!

Dit is een greep uit ons gevarieerd aanbod van workshops voor kinderen en jongeren. We beginnen steeds met een interactieve intro en bijhorende Damiaanfilm en eindigen met een inspirerend slotmoment met zang en bezinning. Het Damiaancentrum zet graag de deuren open voor geïnteresseerde scholen, catechesegroepen en andere initiatieven voor kinderen en jongeren. Maar we komen ook graag naar jullie toe voor een Damiaanprogramma op verplaatsing.
Dit programma kan overigens zonder problemen gevolgd worden door leerlingen die islam of zedenleer volgen. Bij Damiaan is iedereen welkom. Zijn boodschap overstijgt grenzen van geloof en levensovertuiging.
Neem zeker eens contact op. Samen toetsen we de mogelijkheden af en werken we een programma uit op maat.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

Project Damiaan Vandaag
Damiaancentrum
Sint-Antoniusberg 5
B-3000 Leuven
016 31 63 68
info@damiaanvandaag.be
www.damiaanvandaag.be