Het Damiaancentrum is een huis met een open deur. Doorheen de week en ook in het weekend komen groepen, jong en oud, op bezoek om zich te laten inspireren door het fascinerende verhaal van Pater Damiaan. De vormelingen van Haasrode en Blanden, Bierbeek en Opvelp beleefden in januari een korte maar krachtige halve dag in het centrum. Ze kropen in de huid van een missionaris en vroegen zich af hoe Damiaan kleur gaf aan zijn missie.

Vormelingen Steenokkerzeel - copyright Damiaan Vandaag

Vormelingen Steenokkerzeel – copyright Damiaan Vandaag

 

De vormelingen uit Steenokkerzeel kozen voor een hele dag met Damiaan. Via talrijke denk-, doe- en beleefopdrachten kwamen ze het geheim van Pater Damiaan op het spoor. Ze ontdekten ook hoe zij vandaag net als Damiaan handen en voeten kunnen geven aan de boodschap van Jezus, een boodschap van verbondenheid en solidariteit met iedereen zonder onderscheid. Linde beschreef kort wat zij beleefde:

Vandaag zijn wij, de vormelingen, naar ‘Damiaan Vandaag’ te Leuven geweest als voorbereiding op onze vormsel. Eerst kregen we enkele foto’s en uitleg over het leven van Pater Damiaan. Daarna werden we in twee groepen verdeeld. We speelden verschillende spelletjes en zongen liedjes. Gaandeweg leerden we meer bij over Pater Damiaan. Tot slot gingen we naar zijn graf. Daar hebben we een bezinning gehouden. Het was een leerrijke en boeiende dag!

Met kinderen of jongeren Damiaan ontdekken? Ontdek het aanbod van Damiaan Vandaag: klik hier.