Tijdens de warme julimaand bereikten zowaar ook de zomersolden de Sint-Antoniusberg. Benefietboetiek organiseerde de laatste week van juli een zomerse boetiek in het Damiaancentrum. Nieuwe en tweedehandse vrouwenkleding en accessoires werden tegen fikse kortingen verkocht ten voordele van verschillende goede doelen zoals het Kinderkankerfonds Leuven, Speelodroom Leuven (inloophuis voor jonge ouders en hun kinderen), Loordippa Schoolproject in India en Onderwijsproject Doumga Lao in Senegal.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

De feitelijke vereniging Benefietboetiek getrokken door enkele enthousiaste en gemotiveerde (vrouwelijke) vrijwilligers begon ooit als een tweedehands kledingverkoop in de Leuvense Freinetschool De Appeltuin. Met deze verkoop wilde men de ouders die het financieel moeilijk hadden extra ruggensteun geven. Hierdoor konden hun kinderen kosteloos school lopen en aan alle schoolactiviteiten deelnemen. Toen dit initiatief zo succesvol bleek te zijn, besloot men ook andere sociale projecten hier in eigen land en in het zuiden te ondersteunen.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

Uiteindelijk groeide dit initiatief uit tot een Benefietboetiek. Een à twee keer per jaar zet men een initiatief op voor een of meerdere goede doelen waarin men gelooft of waarmee één van de vrijwilligers een persoonlijke band heeft. Sinds 2007 kunnen de vrouwen van Benefietboetiek voor hun benefietacties terecht in het feest- en cultuurhuis Huis van Mihr in Herent nabij Leuven. Helaas bleek het voor hen daar dit jaar niet te lukken. Gelukkig konden ze dit jaar bij ons in het Damiaancentrum terecht voor een meer dan geslaagde verkoop!