De Latijns-Amerikaanse gemeenschap van Leuven en de Sint-Michielsparochie organiseerden op zaterdag 19 november al voor de tiende keer Lekker solidair. Deze solidariteitsavond is in Leuven en omgeving intussen een begrip. Dit jaarlijks evenement trekt alsmaar meer bezoekers. Het Damiaancentrum was te klein geworden. Daarom werd er uitgeweken naar een grotere zaal in het Paridaensinstituut aan het Damiaanplein. Ook deze editie overtrof alle verwachtingen.

copyright Damiaan Vandaag

copyright Damiaan Vandaag

 

De hoge opkomst – meer dan 700 bezoekers – maakte dat zelfs de zaal van Paridaens te klein werd.
Bijna elk land van Latijns-Amerika was vertegenwoordigd. Spanje en Portugal deden ook mee uit solidariteit. Na een tocht langs de verschillende eettentjes, mooi versierd met de nationale vlaggen en dito kledij, vond iedereen zijn gading in de combinatie van gekende en minder gekende gerechtjes.

copyright Damiaan Vandaag

copyright Damiaan Vandaag

 

De tombola met honderden prijzen kende een groot succes en later op de avond waren er nog gesmaakte optredens met zang en dans. De tiende editie van Lekker Solidair was kortom meer dan geslaagd. De opbrengst van dit jaar gaat naar de bibliotheek en het sportterrein van een lagere school in Cuenca in Ecuador, dat in april van dit jaar zwaar geteisterd werd door aardbevingen.

copyright Damiaan Vandaag

copyright Damiaan Vandaag