Eind mei 2017 opent het Damiaanbelevingscentrum in Tremelo zijn deuren. De renovatiewerken hebben hun tijd gevraagd, maar we zijn zo goed als klaar om het nieuwe museum aan de bezoekers te presenteren. Daarbij heeft de VZW Damiaanmuseum de hulp van plaatselijke gastheren en gastvrouwen nodig, die Damiaan in de regio en ver daarbuiten willen voorstellen.

Lang verwacht en bijna klaar

Op minder dan twee jaar tijd twee belevingscentra openen? Voor een grootstad misschien een doodgewone zaak, voor een landelijke gemeente als Tremelo een hele prestatie! Welk dorp in Vlaanderen kan bogen op ereburgers van het kaliber van Damiaan, Niels Albert en Sven Nys?
De vernieuwing van het Damiaanmuseum had heel wat voeten in de aarde. Maar de gemeente Tremelo, de Paters van de Heilige Harten, Damiaanactie en de provincie Vlaams-Brabant hielden, zoals Damiaan, koppig en vastberaden vol. In mei 2017 gaan de deuren van het Damiaanbelevingscentrum voor het grote publiek eindelijk open.

Copyright ontwerpbureau Bailleul

Copyright ontwerpbureau Bailleul

Wat mag men van het Damiaanmuseum verwachten?

Het Damiaanmuseum wil zijn bezoekers een open venster op de wereld bieden en meer zijn dan een tentoonstellingsruimte met objecten uit een ver verleden.
Het Damiaanmuseum wil een belevingscentrum zijn voor jong en oud, waar zowel de individuele bezoeker als groepen aan hun trekken komen en mee stappen in het voetspoor van Damiaan De Veuster.

Copyright ontwerpbureau Bailleul

Copyright ontwerpbureau Bailleul

Damiaanambassadeurs gezocht

De VZW Damiaanmuseum is op zoek naar hartelijke, creatieve en leergierige medewerkers, die als vrijwilliger met gevoel voor verantwoordelijkheid aan de slag gaan als baliemedewerker, gids of educatief begeleider met een welomschreven engagement.
Wie geïnteresseerd is kan nog tot begin januari 2017 solliciteren.  U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek om te zien wat uw engagement kan inhouden.

Meer over de vrijwilligerswerking van het nieuwe Damiaanmuseum, klik hier.

Om dadelijk naar het sollicitatieformulier te gaan, klik hier.