Het Damiaanfonds van de KU Leuven wil samen met zijn partners zorg dragen voor het cultureel en spiritueel erfgoed van Pater Damiaan (1840-1889). Damiaan bracht een wereldwijd netwerk tot stand van solidariteit voor uitgesloten en kwetsbare medemensen . Een nalatenschap die tot vandaag de dag nog steeds brandend actueel is.

Een Damien Award of Damiaanprijs

Ook vandaag kiezen talrijke individuen en organisaties in de geest van Damiaan voor wie niet langer meetelt en buitenspel staat in onze soms harde en kille samenleving. Het Damiaanfonds wil deze initiatieven via academisch onderwijs, onderzoek en bredere maatschappelijke en educatieve projecten helpen het verschil te maken en de brede samenleving wakker te schudden voor de noden en de wensen van kwetsbare medemensen. Daarom reikt het Damiaanfonds jaarlijks een Damien Award/Damiaanprijs uit aan een organisatie of een project als erkenning voor hun aandacht en inzet voor kwetsbare medemensen. De award is een Damiaankunstwerk van de hand van beeldhouwer Willy Peeters.

Copyright Willy Peeters

Copyright Willy Peeters

Wie verdient volgens jouw de volgende Damien Award?

De eerste Damien Award/Damiaanprijs ging naar De Stem van Ons Geheugen, een initiatief van o.a. Koor en Stem en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Dit initiatief wil samen zingen met dementerende mensen aanmoedigen.

Copyright Damiaan Vandaag

Copyright Damiaan Vandaag

Wie de volgende Damien Award krijgt, staat nog niet vast. Help ons mee een goede keuze te maken door zelf een organisatie of project te nomineren. Bezorg ons de naam en contactgegevens van de organisatie of het project en een korte motivatie (enkele regels) waarin je uitlegt waarom die organisatie of dat project de prijs verdient.

Nominaties kan je doorsturen naar  damiaan@kuleuven.be of Damiaanfonds, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven.