Pater Damiaan is na zijn dood in 1889 uitgegroeid tot een nationaal icoon, getuige zijn verkiezing tot de Grootste Belg. Zijn solidariteit – over grenzen van nationaliteit, huidskleur, geloof en levensbeschouwing heen – dient nog steeds als inspiratie. Maar hoe leidde het pad van Jozef De Veuster, een jonge priester uit Tremelo, naar Molokaï, waar hij als mensenrechtenactivist avant la lettre opkwam voor zieken die uit de maatschappij waren verbannen?

Cover Getekend Damiaan

Cover Getekend Damiaan

In het stripverhaal Getekend Damiaan vertellen Bart Maessen en Ruben Boon het onwaarschijnlijke verhaal van Damiaans tocht, van Tremelo via Leuven en Parijs naar de Hawaï-eilanden. Jan Bosschaert illustreerde hun verhaal op onnavolgbare wijze. Deze Damiaanstrip is een onmisbare inspiratiebron voor jong en oud.

Bart Maessen (links) en Jan Bosschaert (rechts)

Bart Maessen (links) en Jan Bosschaert (rechts)

Vanaf oktober ligt de nieuwe Damiaanstrip in de winkel.

Getekend Damiaan
Jan Bosschaert, Ruben Boon
en Bart Maessen
€ 6,99 – 56 blz.
ISBN 978-94-6131-749-0
Uitgeverij Van Halewyck
www.vanhalewyck.be

Jan Bosschaert is een van de bekendste illustratoren van de Lage Landen. Hij tekende eerder de stripreeksen Sam, Jaguar en De Geverniste Vernepelingskes en is ook bekend om zijn boekomslagen, affiches en platenhoezen.
Bart Maessen is godsdienstleerkracht aan het Damiaaninstituut in Aarschot. Ruben Boon is projectleider van Damiaan Vandaag, het Damiaanproject van de paters en zusters van de Heilige Harten. De strip kwam tot stand mede dankzij de steun van de Vlaamse en Nederlandse paters van de Heilige Harten.

Bron: www.vanhalewyck.be