In december 2017 verscheen bij uitgeverij Halewijn In de voetsporen van Damiaan van de hand van Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel. Maurits Gilissen, pater van de Heilige Harten, schreef het voorwoord. Kunstenaar Johannes Wickert zorgde voor prachtige illustraties.

Deze brochure is opgevat als een pelgrimsboekje. De auteur neemt de lezer mee in het spoor van Damiaan, van Tremelo-Ninde via Leuven en Scherpenheuvel naar Molokaï om te eindigen in Leuven. Uiteraard kan je zelf Damiaan achterna reizen en de verschillende plaatsen bezoeken. Meer nog wil dit pelgrimsboekje je als lezer uitnodigen voor een innerlijke pelgrimage. Je ontmoet Damiaan, kruipt in zijn huid, staat stil bij zijn levenskeuzes, voelt je met hem in gebed verbonden. Op die manier ga je jouw eigen levensweg met Damiaan als gids en bondgenoot. Je legt het leven van Damiaan op jouw eigen leven en vraagt je af hoe Damiaan op de kruispunten van ons eigen leven vandaag richtingwijzer en inspiratiebron kan zijn.

Auteur(s): Van Hilst, Luc met medewerking van Ruben Boon  en een voorwoord van Maurits Gilissen. Illustraties van de hand van kunstenaar Johannes Wickert.
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: geniet , 40 pagina’s , 20 x 13,5 cm
ISBN: 978-90-8528-469-7
Meer info: klik hier