Elk jaar opnieuw staan we rond 10 mei – de dag dat Damiaan in 1873 op Molokaï aankwam – stil bij hoe Damiaans radicale keuze voor mensen in nood ons vandaag kan inspireren. In dit speciale Damiaanjaar vieren we Damiaans feestdag met extra luister. In Leuven en Tremelo-Ninde kan je terecht voor een feestelijke viering of activiteit in het teken van Damiaan. Hierbij vind je een overzicht van de activiteiten in Leuven op zondag 12 mei.

Leuven

Feestelijke eucharistieviering

Op zondag 12 mei 2019 om 11.00 uur vindt een feestelijke eucharistieviering plaats in de Sint-Antoniuskapel, Pater Damiaanplein, Leuven. Deze viering wordt muzikaal opgeluisterd door het koor Gaudeamus uit Wilsele-Putkapel en het Trinitaskoor uit Leuven.

Copyright Damiaan Vandaag

Uitreiking Damiaanprijs

Na de eucharistieviering reiken de paters van de Heilige Harten samen met het Damiaanfonds van de KU Leuven de vierde Damiaanprijs uit aan een organisatie die zich vandaag inzet voor mensen in nood, aan de rand van onze samenleving. Afsluiten doen we door samen het glas te heffen op Damiaan en zijn doorgaande inspiratie.

Vluchtelingenhuis Wilsele-Leuven, winnaar Damiaanprijs 2018 – copyright Damiaan Vandaag

Praktische info

Feestelijke eucharistieviering op zondag 12 mei 2019 om 11.00 uur in de Sint-Antoniuskapel (Damiaanplein, 3000 Leuven) gevolgd door de uitreiking van de Damiaanprijs om 12.00 uur in het Damiaancentrum (Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven).

Parkeerplaats: private parking van het Heilige-Drievuldigheidscollege aan het Damiaanplein.

Meer info: info@damiaanvandaag.be of 016 31 63 68.