In Honolulu (staat Hawaï (VS)), nabij de kerk van Sint-Augustinus en het befaamde Waikiki Beach, bouwt men ijverig verder aan het Damien and Marianne of Moloka’i Education Center. Dit nieuwe centrum moet de nalatenschap van pater Damiaan en moeder Marianne en de ingrijpende geschiedenis van Kalaupapa, Molokaï op een eigentijdse manier vertalen naar een zo breed mogelijk nationaal en internationaal publiek. Het project omvat een interactieve expo met historische objecten, met beeld- en filmmateriaal, een kapel als plaats van stilte en reflectie, een tuin van herinnering en meditatie en een shop waar de bezoeker naast blik verruimende publicaties en souvenirs ook lokale Hawaïaanse producten en geschenken kan aankopen.

Copyright Damiaan Vandaag

“Maar het Education Center brengt ook de nalatenschap van de mensen van Kalaupapa in beeld, in het bijzonder zij die nog in leven zijn en hun families”, zo benadrukt Father Lane Akiona, pastoor van de kerk van Sint-Augustinus en één van de drijvende krachten achter het nieuwe centrum. “Op een respectvolle manier tonen we de foto’s van deze mensen, foto’s die nooit eerder werden getoond”, zo gaat hij verder. “Familieleden komen zo opnieuw in contact met hun dierbaren die naar Kalawao en Kalaupapa, Molokaï werden gestuurd. Het Education Center vervult zo een tweevoudige missie: 1) de boodschap en nalatenschap van Damiaan en Marianne uitdragen en gestalte geven en 2)mensen uit het verleden verbinden met hun familie en nabestaanden vandaag. Dat maakt ons centrum echt uniek. We geven zo handen en voeten aan de doorgaande inspiratie van Damiaan en Marianne van Moloka’i”.

Als alles goed blijft gaan, zal het Damien and Marianne of Moloka’i Education Center in Honolulu in januari 2020 de deuren openen.
Meer info: Damien and Marianne of Moloka’i Education Center,klik hier

Copyright Damien and Marianne of Moloka’i Education Center

Bron: Father Lane Akiona en Damien and Marianne of Moloka’i Education Center