Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Damiaans heiligverklaring geeft Damiaan Vandaag een eigentijds inspiratiemagazine uit: D.A.M.I.A.A.N. Diepgravende artikels, poëtische bijdragen, bezinningsteksten, interviews, getuigenissen, cartoons, en kunstwerken weerspiegelen hoe Damiaan en zijn waarden van geloof, verbondenheid, respect, dialoog, solidariteit en engagement mensen en organisaties ook vandaag nog weten te inspireren. Onder andere Dirk De Wachter, Dirk De Schutter, Mohamed Ridouani, Jeanne Devos, Katrien Schaubroeck, Catherine Cornille, Kolet Janssen, Jonas Slaats, Alain Mahjoub, cartoonist Joris Snaet werkten mee aan het magazine. Doelbewust werd ervoor gekozen om nieuwe en originele stemmen aan het woord te laten en om zo nieuwe zuurstof te geven aan het Damiaanverhaal.

We hopen dat het een magazine wordt waarmee mensen ook echt aan de slag gaan, een magazine dat mensen in beweging zet: een inspirerend en engagerend magazine.
We hopen het magazine te verspreiden via de leden van onze Damiaanbeweging, via het Damiaanmuseum in Tremelo, via het Damiaancentrum in Leuven, via liturgische centra, op evenementen, enz.

aldus Ruben Boon, projectleider van Damiaan Vandaag en één van de redacteurs van het magazine.

Het magazine telt een 60-tal pagina’s en kost 6,95 euro (plus 1,5 euro verzendkosten). Bestellen kan via info@damiaanvandaag.be en 016 31 63 68.

copyright Damiaan Vandaag