Leuven kende een heuse Damiaanfeestweek van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019.
De stad verwelkomde op zaterdag 5 oktober meer dan 1300 kinderen en hun begeleiders voor een Damiaandag vol workshops en een Damiaanzoektocht, georganiseerd door IJD Jongerenpastoraal Mechelen-Vlaams-Brabant, Missio en Damiaan Vandaag.
De lagere scholen rond het Damiaanplein, het Heilig Drievuldigheidscollege (HDC) en Paridaens, hielden op dinsdag 8 oktober hun Damiaandag. Damiaan Vandaag zorgde voor denk- en doe-opdrachten voor alle leerlingen. Sommige leerlingen van het HDC brachten ook een bezoek aan het Damiaanmuseum in Tremelo. De scholen sloten de Damiaanweek af op vrijdag 11 oktober met een muziek- en dansmoment op het Damiaanplein in samenwerking met de Leuvense dansschool Danserie.
Leuven bracht op zaterdag 12 oktober een eerbetoon aan Damiaan met een buurtfeest op en rond het Damiaanplein. Op het programma stonden een openluchtexpo, een openluchtbar, wandelingen, rondleidingen en concerten. De fijne samenwerking tussen Damiaan Vandaag, de stad Leuven, Leuven Inside Out, stadsgids Brigitte D’Haese, het Wereldcafé Leuven en Toolbox Media Group maakte er een inspirerende dag van.
De viering op zondag 13 oktober in de Sint-Antoniuskapel sloot de week in Leuven passend af. De meevierende Hawaïaanse pater Lane Akiona bracht op het einde een ontroerend Hawaïaans lied ter ere van Damiaan.
Nauwelijks bekomen van het feestgedruis vond er op zaterdag 19 oktober in samenwerking met Missio een denk- en inspiratiedag plaats in het Damiaancentrum in Leuven rond de vraag hoe figuren als Damiaan ons duurzaam kunnen inspireren mensen te verbinden en inspirerend in het leven te staan.

Met dank aan al wie van deze feestweek een groot succes maakte!

Bekijk het fotoalbum, klik hier

(copyright foto’s Damiaan Vandaag en Foto Uschi Claes © Erfgoedcel Leuven)

Bekijk hier het filmpje van de Missiodag

Bekijk hier het filmpje van de Inspiratiedag