In 2017 organiseerde de katholieke Kerk van Hawaï in samenwerking met talrijke partners voor het eerst de Damien and Marianne Catholic Conference. Via lezingen, workshops, expo’s, optredens, kunst, vieringen, inspiratiemomenten vertalen mensen vanuit verschillende levensbeschouwelijke en culturele achtergronden de waarden en nalatenschap van pater Damiaan en moeder Marianne naar onze eigentijdse samenleving. In 2018 volgde er een tweede succesvolle editie. Door de coronaepidemie in 2020 schakelt de organisatie van Damien and Marianne Catholic Conference over naar een digitaal programma dat dit najaar 2020 van start is gegaan en doorloopt in 2021. De webinars zijn bedoeld als vitamientjes voor lichaam en ziel, als inspiratie en houvast in deze bijzondere tijden.

Herman Gomes, provinciale overste van de paters van de Heilige Harten op Hawaï, opende de reeks met een webinar of digitale lezing over  Damiaan van Molokaï. Bekijk hier zijn lezing.

Op zaterdag 16 januari 2021 geeft zuster Alicia Damien Lau een webinar over Marianne Cope van Molokaï. Voor meer praktische info, klik hier

Verder in 2021 volgen nog webinars over Jozef Dutton, het Hawaïaanse koningshuis en de twee heiligen van Molokaï, Damiaan, België en Hawaï: gedeeld erfgoed, enz.

Blijf op de hoogte via de website van de Damien and Marianne Catholic Conference

Met dank aan zuster Cheryl Wint

Bron: Damien and Marianne Catholic Conference

Copyright Damien and Mother Marianne Catholic Conference