Op het einde van Damiaans leven, in november 1888, kwam Moeder Marianne Cope samen met enkele van haar medezusters Franciscanessen naar de leprakolonie van Molokaï om Damiaans werk verder te zetten. In 2012 werd ze voor haar werk van verbondenheid en solidariteit op Molokaï heilig verklaard.
In de geest van Moeder Marianne verspreidt het Marianne Cope Shrine and Museum in Syracuse, New York (VS), in deze periode van ziekte en afzondering, een boodschap van hoop en solidariteit. In de aanloop naar de feestdag van Moeder Marianne op 23 januari werden 11 video’s online geplaatst  waarin mensen in gesprek gaan over hoe we vandaag de waarden van Marianne kunnen delen en waarmaken in ons dagelijks leven en werk. Deelnemers getuigen over hoe Moeder Marianne ook vandaag voor ons een inspirerend voorbeeld zijn van mededogen, kracht en empathie.

Copyright Marianne Cope Shrine and Museum

Dezelfde boodschap over Marianne komt ook mooi tot uiting in het Hawaïaanse lied Maliana Maikai (‘Geweldige Marianne’) dat in 2012 geschreven werd door Puakea Nogelmeier op muziek van Robert M. Mondoy.

Met dank aan zuster Cheryl Wint

Bron: Marianne Cope Shrine and Museum