De ganse maand mei worden er in de omgeving van de parochiekerk van Tremelo-Ninde Damiaanwandelingen gehouden in het kader van Damiaan Beweegt.
We sluiten het sportieve aanbod muzikaal af tijdens het weekend van 5 en 6 juni 2021 met Damiaanorgelconcerten. De gekozen muziek vertelt op zichzelf de geschiedenis van Damiaan en zijn doorgaande inspiratie tot op vandaag: van het lied van de weesjongens uit 1880 tot het Damiaanlied uit 2009. Zowel klassieke stukken als typisch Hawaïaanse melodieën zullen aan bod komen.

In de kerk is een prachtige kruisweg van Oscar De Clercq aanwezig naast een aantal kunstwerken die geïnspireerd zijn door het leven en werk van Damiaan De Veuster.
Een interessante brochure geeft je de nodige uitleg over de architectuur en de inrichting van de parochiekerk van Tremelo-Ninde.

Copyright Sonia Crabbé

Wie wil genieten van de prachtige klanken van het Pels-orgel en de virtuositeit van organist Koen Van Damme tijdens een Damiaanorgelconcert, kan terecht in de parochiekerk van Tremelo-Ninde (Pater Damiaanstraat 35, 3120 Tremelo) op zaterdag 5 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur en op zondag 6 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Vergeet ook zeker uw mondkapje niet, als u komt luisteren.
Van harte welkom op de geboorteplek van onze Grootste Belg.
Meer info: sonia.crabbe@pandora.be