UITNODIGING

woensdag 17 oktober 2012

 van 20.00 tot 22.00 uur

 Conferentie Damiaancentrum Leuven

 (in samenwerking met CCV – Partner in christelijk vormingswerk)

De Weg van Damiaan

 Luc Van Hilst

De kracht van de heilige Damiaan De Veuster ligt in de herkenbaarheid voor mensen van onze tijd. Wij kunnen naar hem kijken en hem ontmoeten als ‘iemand van bij ons’, hij groeide op in onze streek. Wij kunnen ook dieper schouwen in zijn ziel en ook daar is er herkenbaarheid.

Zijn roepinggeschiedenis is niet vreemd. Als jongeling kent hij verlangens en verwachtingen in zichzelf en bij anderen die hij kan inlossen met zijn eigen kracht en gedrevenheid. Hij ervaart echter ook de aantrekkingskracht van het geloof, van een leven in het spoor van Jezus Christus. Binnen die roepinggeschiedenis komt zijn gedrevenheid goed van pas, hij wil de vertrouwde wegen ruilen voor het te ontginnen missieterrein en ook daarbinnen verlegt hij de grenzen.

De weg van Jozef De Veuster naar de kloosterling Damiaan en uiteindelijk de apostel van de melaatsen loopt voor een deel in onze streek: in Tremelo, in Leuven en in Scherpenheuvel. Drie plaatsen die wij kunnen verbinden aan drie grote momenten in het leven van Damiaan, maar ook aan ons leven.

Luc Van Hilst is pastoor van Scherpenheuvel en Damiaan is voor hem één van de spirituele wegwijzers van onze tijd. Hij gaat samen met ons op spirituele zoektocht naar Damiaan.

Deze voordracht gaat door op woensdag 17 oktober 2012 in het Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven van 20.00 tot 22.00 uur. Bijdrage: 4 euro.

Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie: info@damiaanvandaag.be of Tel. 016 31 63 68