De Solidariteitsavond van de Sint Michielskerk in Leuven, vindt terug plaats, op 19 november 2022 vanaf 18 uur in het Paridaensinstituut, Janseniusstraat 2, 3000 Leuven.

Dit jaar steunen we het project: “Tecno-kids Aprendizaje y Diversión” (Techno voor kinderen, Aanleren en Plezier) in de stad Guayaquil, Ecuador. Het doel van dit project is om toegang te verlenen tot de audiovisuele technologie aan kinderen uit gezinnen met schaarse middelen en uit kwetsbare bevolkingsgroepen. De locatie van de stichting is: Guayas/Sur-B Guayaquil Ximena/Fertisa. Adres: Fertisa Coop. 9 de Julio Mz. 3210 sl. 17 Av. 8 S-O tussen C. 54B en Génova Cabagnaro Briceño, Guayaquil 090208.

De verantwoordelijke instantie van het project in Guayaquil is de stichting ”14 de febrero” (vert. 14 februari) . Deze stichting is een vereniging zonder winstoogmerk die als missie heeft het verbeteren van de levensvoorwaarden van de jongens, meisjes, families en de gemeenschap van de stad Guayaquil. Ze werd opgericht op 14 februari 1981 om deze doelstellingen te verwezenlijken en heeft momenteel al 41 jaar ervaring in het gemeenschapswerk.

Het doel van het project is om het leerproces aan te vullen bij de kinderen, dus de auditieve en visuele gevoeligheid via het gebruik van de audiovisuele middelen te ondersteunen, en ook dat docenten deze technologische en innoverende ruimte zouden kunnen gebruiken die voor de kinderen heel uitdagend is, zo dat deze hulpbronnen kunnen geïntegreerd worden in de programma’s en deel kunnen uitmaken van het volledige opleidingstraject.

Dit project zal ten goede komen aan 120 kinderen tussen 6 en 12 jaar, uit scholen van de sector die geen toegang heeft tot audiovisuele faciliteiten.

Verantwoordelijke in België voor het project is Mevrouw Carolina Veloz, en in Ecuador is dit mevrouw Jennifer Diana Zambrano Yánez.

Voor meer informatie over het project kan je contact opnemen met: sint.michiels.leuven@gmail.com.

Op de solidariteitsavond zullen er traditionele gerechten van verschillende landen zijn, traditionele dranken en animatie.

Hoe kan je helpen?

– Het evenement mee bekend maken

– Contact opnemen met mensen uit je eigen land, zodat je samen een stand kunt hebben en een traditioneel gerecht kunt aanbieden.

– Meewerken bij de inrichting van de zaal, en bij verschillende logistieke taken op zaterdag 19 november en bij het opruimen en in orde brengen van de zaal in de voormiddag van zondag 20 november.

– Komen eten en ervan genieten hoe lekker het is solidair te zijn, op zaterdag 19 november vanaf 18 uur.

Meer gedetailleerde informatie over het evenement: sint.michiels.leuven@gmail.com