Damiaan Beweegt en de Damiaanrun vinden niet langer op Hemelvaartsdag zelf plaats maar wel op de zondag vóór Hemelvaart. Dit jaar staat het dus allemaal te gebeuren op zondag 14 mei 2023 op de Damiaansite, in de tuin van het Woonzorgcentrum Damiaan en van Huize De Veuster, rond het Damiaanmuseum en de parochiekerk van de Heilige Damiaan van Molokai in Tremelo-Ninde. Heel wat vrijwilligers van de talrijke verenigingen uit Ninde, Baal, Tremelo en daarbuiten geven die dag het beste van zichzelf.

Gevarieerd programma

Het gevarieerde, uitgebreide programma spreekt ongetwijfeld een breed publiek van wandelaars, fietsers, vespafanaten, gezinnen, cultuurliefhebbers en Damiaansympathisanten aan. Animatie is er voor iedereen.

Talrijke routes laten je te voet, per fiets of met de vespa vanaf 10.00 uur de geboortestreek van Damiaan verkennen.

Het Damiaanmuseum is de hele dag open (van 10.00 tot 18.00 uur). Een audioguide leidt je rond. De kinderen vinden er ook één op hun maat.

In en rond de tent in de tuin van het Woonzorgcentrum Damiaan kan je een wereldfeestmarkt bezoeken en optredens bijwonen, terwijl je geniet van een drankje en een hapje. Er is doorlopend animatie voor jong en oud.

Damiaanrun

Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je met het gezin of met vrienden deelnemen aan de Damiaanrun, een recreatieve obstakelloop (van 10.00 tot 16.00 uur, inschrijven via www.damiaanrun.be). De route is toegankelijk en haalbaar voor iedereen van 6 tot 66 jaar en loopt rondom en door het festivalterrein. Elke bezoeker kan van dichtbij supporteren voor de deelnemers aan de run.

Samen zetten we op deze dag Damiaans boodschap van verbondenheid, respect en solidariteit extra in de verf. Met de opbrengst van dit solidariteitsfestival dragen we Damiaans waarden actief uit en ondersteunen we verschillende goede doelen waaronder Damiaanactie.

Praktische info

Solidariteitsfestival Damiaan Beweegt en Damiaanrun op zondag 14 mei 2023, van 10.00 tot 20.00 uur

Locatie: Terreinen Damaiaansite rond het WZC Damiaan, Huize De Veuster, het Damiaanmuseum en de kerk van de Heilige Damiaan van Molokai in Ninde, Pater Damiaanstraat 35-37, 3120 Tremelo

Toegang: Algemene toegang tot het festivalterrein is gratis. Deelname activiteiten is betalend. Drank- en eetgelegenheden aan democratische prijzen.
Opbrengst gaat naar meerdere goede doelen waaronder Damiaanactie, Huize De Veuster, Damiaanmuseum (educatieve projecten).

Organisatie: Damiaanactiegroep Baal-Ninde-Tremelo, Damiaanmuseum, Organisatie Damiaanrun, Gemeente Tremelo, Huize De Veuster, WZC Damiaan, Damiaanparochie Ninde, GROS Tremelo, Cultuurraad Tremelo, Vespanini, Natuurpunt, de provincie Vlaams-Brabant, talrijke verenigingen en organisaties uit Tremelo en daarbuiten.

Meer info: www.damiaanrun.be

Voor de affiche: Affiche Damiaan Beweegt 2023