Al op donderdag 11 mei en vrijdag 12 mei 2023 kwamen scholieren uit Tremelo en omgeving en de bewoners van Huize De Veuster het parcours van de Damiaanrun inlopen.
Op zondag 14 mei 2023 volgde dan het hoogtepunt met Damiaan Beweegt, het solidariteitsfestival voor jong en oud. Maar liefst 3.000 sportievelingen, wandelaars, fietsers en andere Damiaansympathisanten vonden de weg naar de Damiaansite rond het Damiaanmuseum in Tremelo. Vanaf 10u kwamen de eerste lopers met hun supporters aan. Zij maakten zich op voor een korte of een lange Damiaanrun met talrijke hindernissen in de vorm van een springkasteel, een klimmuur, een touwenparcours, een zandberg, een glibberige modderglijbaan, enz. Alle deelnemers haalden moe maar tevreden de eindmeet.

 

Wie het toch iets rustiger aan wilde doen, kon kiezen voor een wandeling of een fietstocht of een bezoek aan het Damiaanmuseum of kuieren langs de kraampjes van de wereldfeestmarkt. Vespaliefhebbers konden deelnemen aan een toertocht. Iedereen met honger en dorst kon terecht in de grote feesttent in de tuin van het Woonzorgcentrum Damiaan, waar ook heel wat muziek- en dansoptredens plaatsvonden.

Alle bezoekers en vrijwilligers gaven het beste van zichzelf voor het goede doel. Het solidariteitsfestival Damiaan Beweegt was zo ook dit jaar weer een groot succes, met dank aan al wie erbij was en aan de weergoden. Hieronder volgen enkele impressies…

Een volgende editie van Damiaan Beweegt en Damiaanrun vindt plaats op zondag 5 mei 2024. Meer info over reservatie en inschrijving volgt later.