Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2023 kunnen jonge schatzoekers met hun ouders terecht in het Damiaanmuseum in Tremelo. In het kader van Schatten van Vlieg verstoppen deelnemende musea en cultuurinstellingen in Vlaanderen en Brussel een schat in eigen huis die gevonden moet worden of waarvan de code gekraakt moet worden. De interactieve zoektocht Damiaan en de Schelpenschat, neemt jonge gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar mee op een uitdagende ontdekkings- en belevingstoer met audiobegeleiding doorheen Damiaans geboortehuis en museum (er is airco!).

Vind alle schelpjes en ontdek meer over het leven van de Grootste Belg. Lukt het jou om ze allemaal te vinden, het raadsel op te lossen en de code van de schatkist te kraken? Kom tijdens de zomer met jouw gezin naar het Damiaanmuseum in Tremelo en zoek het zelf uit.

Praktisch: Voor deze speurtocht kan je tijdens de zomermaanden – van 5 juli tot en met 31 augustus 2023 – op woensdagen en in het weekend terecht in het museum. Jonge schattenzoekers betalen 3 euro per persoon, hun begeleiders (12+) 5 euro per persoon. Reservatie is niet verplicht. Voor meer info, klik hier