UITNODIGING

woensdag 23 januari 2013

 van 20.00 tot 22.00 uur

 Conferentie Damiaancentrum Leuven

 (in samenwerking met CCV – Partner in christelijk vormingswerk)

Damiaans gehoorzaam leiderschap als levengevende liefde

Johan Verstraeten

Damiaan onderscheidt zich in een belangrijk opzicht van de missionarissen van zijn tijd. Dat werd door zijn oversten vaak negatief begrepen als koppigheid of ongehoorzaamheid. In deze lezing zal aangetoond worden dat zijn keuze getuigt van authentiek leiderschap. In het licht van het evangelie koos hij voor een radicale liefde voor de melaatsen. Hij was misschien ongehoorzaam in de ogen van oversten die zijn opdracht niet begrepen, maar hij was des te meer gehoorzaam aan Gods droom van vrede en gerechtigheid op aarde. Dat bracht ook persoonlijk lijden met zich mee. Dit lijden was een integraal deel van zijn leiderschap. Johan Verstraeten gaat in deze lezing dieper in op het authentieke leiderschap en de levengevende liefde van Pater Damiaan.

Johan Verstraeten is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. In zijn onderzoek houdt hij zich bezig met o.a. leiderschap en spiritualiteit.

Deze voordracht gaat door op woensdag 23 januari 2013 in het Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven van 20.00 tot 22.00 uur. Bijdrage: 4 euro.

Parkeermogelijkheid op parking Jozefieten, Damiaanplein

Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie: info@damiaanvandaag.be of Tel. 016 31 63 68