UITNODIGING

Conferentie Damiaancentrum Leuven

 

(in samenwerking met CCV – Partner in christelijk vormingswerk)

 

woensdag 17 april 2013, van 20.00 tot 22.00 uur

 

Geloof als therapie: zin en onzin

 Jos Vranckx 

Gezondheid lijkt vandaag belangrijker dan ooit, de gezondheids- en wellness-sectoren groeien. Massa’s mensen jakkeren zich af om er gezond, slank en fit uit te zien. Tegelijk hebben we ons nog nooit zo onzeker en depressief gevoeld. De moderne geneeskunde boekt grote successen maar stuit op grenzen. Eén van de oorzaken is het mensbeeld, de scheiding tussen lichaam en geest die de medische praktijk kenmerkt. Toch hebben emoties, menselijke relaties en geloof een veel grotere impact op het lichaam dan gedacht. Een belangrijke ontwikkeling tekent zich ook af inzake spiritualiteit, met de toenemende belangstelling voor praktijken die uitgaan van eenheid van lichaam, geest en ziel zoals yoga en mindfulness naast christelijke gebedsgenezing. In zijn conferentie geeft Jos Vranckx een overzicht van deze ontwikkelingen, de mogelijkheden en de gevaren.

Jos Vranckx was tot 2007 journalist bij Gazet van Antwerpen en verantwoordelijk voor de sectoren gezondheid, welzijn en zingeving. Hij is ook medeoprichter en medewerker van het christelijke opinieweekblad Tertio. Als auteur schreef hij o.a. Geloof als geneesmiddel. De vergeten factor X?(Davidsfonds, 2008).

 

Deze voordracht gaat door op woensdag 27 februari 2013 in het Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5 in Leuven van 20.00 tot 22.00 uur. Bijdrage: 4 euro.

Opgelet! Parkeermogelijkheid op parking Jozefieten, Damiaanplein

 

Iedereen is van harte welkom.

 

Voor meer informatie: info@damiaanvandaag.be of Tel. 016 31 63 68