Bent u voor uw school, parochie, organisatie of vereniging geïnteresseerd in deze mobiele tentoonstelling? De tentoonstelling Held en heilige belicht aan de hand van foto’s, affiches, kranten, schilderijen, citaten en getuigenissen de heldenstatus van Pater Damiaan vanaf zijn vertrek naar Molokaï in 1873 tot en met zijn heiligverklaring in 2009. Damiaan was niet zomaar een held maar een buitengewone christelijke held die bij God zijn moed en kracht vond voor zijn heldhaftig werk op Molokaï. Het verhaal van Pater Damiaan is bovendien een verhaal zonder einde. Elke dag schrijven mensen van goede wil verder aan zijn verhaal, een verhaal van vrede, gerechtigheid en menswaardigheid. Deze tentoonstelling reist rond.

Copyright Damiaan Vandaag

Deze tentoonstelling gaat op reis. We hopen dat ze op plaatsen waar mensen in de geest van Damiaan leven en werken en zijn erfenis levend houden, een bestemming mag vinden. De tentoonstelling hield al halt in Aarschot, Heverlee , Kortrijk, Tremelo-Ninde , Zele-Huivelde , Landen, Kersbeek-Miskom, Zwijnaarde, Alsemberg, Mechelen, Borgloon, Kessel-Lo, Sint-Amandsberg, Temse, Ieper, Maasmechelen, Waregem, Zierikzee (NL), Valkenburg (NL), Antwerpen, Turnhout. In januari 2017 reist de expo naar Geel en in februari 2017 naar Begijnendijk.

Misschien komt de tentoonstelling ook wel naar u toe. Hieronder vindt u meer praktische informatie:

• De tentoonstelling is ontworpen als een mobiele tentoonstelling. Opstelling, afbouw en vervoer vragen niet veel tijd en moeite.

• De tentoonstelling bestaat uit een veertiental panelen van 85 x 215 cm. Om ruimte te sparen kunnen de ruggen van de panelen eenvoudig tegen elkaar geplaatst worden.

• De tentoonstelling is gratis. Wel vragen we een waarborg. Zonder problemen wordt deze waarborg nadien integraal teruggegeven.

• U hoeft de tentoonstelling niet zelf op- en af te bouwen. Dat doen wij kosteloos voor u.

• Bij de tentoonstelling voorzien we promomateriaal en een kleine begeleidende brochure met aanvullende informatie. Bovendien is het mogelijk dat iemand van het Damiaancentrum de tentoonstelling komt openen met een toespraak en rondleiding.

Bent u voor uw school, parochie, organisatie of vereniging geïnteresseerd in deze mobiele tentoonstelling?

Neem dan zeker contact met ons op via tel.016/31.63.68 of info@damiaanvandaag.be.