Damiaans leven als priester-missionaris was een leven in solidariteit met uitgestotenen en verdrukten. Vaak was hij hun spreekbuis en woordvoerder. Sommigen zien hem zelfs als een mensenrechtenactivist, als iemand die de rechten en waardigheid van ieder mens verdedigde.

In dit bijzondere Damiaanjaar willen wij een voorbeeld nemen aan zijn engagement en solidariteit. Daarom slaan Damiaan Vandaag en Amnesty International Studenten Leuven de handen in elkaar voor briefschrijfactie in het Damiaancentrum op woensdag 30 april.

Damiaan schreef haast voortdurend brieven om onmenselijke levensomstandigheden in de melaatsenkolonie van Molokaï aan de kaak te stellen en het lot van zijn melaatsen te verbeteren.

Met deze briefschrijfactie willen we even tijd en aandacht schenken aan mensen die vandaag leven en werken in mensonwaardige omstandigheden. Met het kleine gebaar van één enkele brief maken we samen een wereld van verschil.

Praktische info

Wat? Briefschrijfactie en infostand (met filmpje) van Amnesty International

Wanneer? Woensdag 30 april, doorlopend van 10 tot 18 uur (mogelijkheid om te picknicken ‘s middags met eigen drank en eten)

Waar? Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven

Benodigdheden? Voor pen, papier, voorbeeldbrief, briefomslag en postzegel wordt gezorgd!

Wie? Amnesty International Studenten Leuven en Damiaan Vandaag

Meer info: 016 31 63 68 of info@damiaanvandaag.be