OPGELET: In deze tijden van corona bieden we onderstaand aanbod ook aan als een kant-en-klaar en uitleenbaar aanbod waarmee je zelf met jouw leerlingen in de klas aan de slag kunt gaan.  Kinderen en jongeren maken zo op een ludieke en verrassende manier kennis met de figuur van Damiaan

Neem met jouw klas deel aan onze Damiaanworkshops in Leuven, Tremelo of  op jouw school.
Op een ludieke en verrassende manier wil Damiaan Vandaag kinderen en jongeren de figuur van Damiaan laten ontdekken.

Kleuter- en Lager Onderwijs

Op maat van het kleuter- en lager onderwijs hebben we talrijke workshops die kinderen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar meenemen op ontdekkingstocht. We leren hoe Damiaan zonder e-mail en gsm met familie en vrienden contact hield en lezen samen zijn brieven. Door de bril van Damiaan beleven we de Hawaiiaanse cultuur, maken een feestelijke krans van snoepjes en leren zelfs een mondje Hawaiiaans.

Copyright Damiaan Vandaag

We knutselen een vlinder en staan versteld hoeveel een vlinder en Pater Damiaan gemeen hebben. We kruipen in de huid van een missionaris en ondervinden dat hij of zij het niet altijd even gemakkelijk heeft. Samen met Damiaan trekken we naar verre oorden en kijken nieuwsgierig naar wat hij meenam. We vragen ons hierbij af wat wij in onze rugzak meedragen. Door kunstenaarsogen kijken we naar Damiaan en laten ons inspireren om in zijn voetsporen te gaan. We ontdekken actief hoe ook wij vandaag in de voetsporen van Damiaan kunnen gaan. Damiaan neemt ons steeds op sleeptouw!

Copyright Damiaan Vandaag

Voor een overzicht van workshops voor het kleuteronderwijs: Overzicht Damiaan Workshops Kleuteronderwijs

Voor een overzicht van workshops voor het lager onderwijs: Overzicht Damiaan Workshops Lager Onderwijs

Speciaal voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs heeft het Damiaanmuseum een tof en uitdagend programma dat aansluit bij de eindtermen, klik hier

Secundair Onderwijs

Ook voor het Secundair Onderwijs, werken we graag op maat. ‘Damiaan en ik’ is het thema voor een bezinning van een hele of een halve dag. Daarnaast bieden we nog enkele workshops aan. We bekijken de dagelijkse actualiteit door de bril van Damiaan, reflecteren over ons favoriete Damiaanbeeld, gaan in discussie over een film met actuele Damiaanthema’s als verbondenheid, dialoog en solidariteit, lezen wat Damiaan schrijft en hoe dat beklijft, gaan in dialoog met wie vandaag in Damiaans voetsporen treedt. Damiaan neemt ons steeds op sleeptouw!

Copyright Damiaan Vandaag

Voor een overzicht van workshops voor het secundair onderwijs: Overzicht Damiaan Worskhops Secundair Onderwijs

Praktisch

OPGELET: In deze tijden van corona bieden we onze workshops ook aan als een kant-en-klaar en uitleenbaar aanbod waarmee je zelf met jouw leerlingen in de klas aan de slag kunt gaan.  Kinderen en jongeren maken zo op een ludieke en verrassende manier kennis met de figuur van Damiaan. Eén workshop neemt telkens ongeveer 1 lesuur (50 min) in beslag. Per workshop voorzien we één uitleenbare koffer met daarin alle materialen en een handleiding die stap voor stap uitlegt hoe alles in zijn werk gaat. Wil je twee workshops, dan krijg je twee koffers, enz. De kostprijs voor een workshop is 1 euro per leerling. Leen je drie workshops uit, dan betaal je 3 euro per leerling. Heb je interesse, neem dan zeker met ons contact op via info@damiaanvandaag.be 

Wij werken voor jouw klas een programma op maat uit in Leuven, Tremelo of eventueel op een verplaatsing. Elk workshopprogramma begint met een interactieve intro en eindigt met een slotmoment. Dit aanbod kan overigens zonder problemen gevolgd worden door leerlingen die islam of zedenleer volgen. Bij Damiaan is iedereen welkom. Zijn boodschap overstijgt grenzen van geloof en levensovertuiging.

Kom je met jouw klas/school naar Tremelo, dan combineren we de door jou geselecteerde workshops steeds met een bezoek aan het Damiaanmuseum/geboortehuis pater Damiaan.
De workshops gaan door in het Damiaanmuseum, Pater Damiaanstraat 37, 3120 Tremelo

Copyright Lander Loeckx

Kom je met jouw klas/school naar Leuven, dan combineren we de door jou geselecteerde workshops steeds met een bezoek aan de crypte met het graf van pater Damiaan .
De workshops gaan door in het Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven

Copyright Damiaan Vandaag

Trek voor deze workshops minstens een halve dag uit. De prijs voor een halve of een hele dag workshops bedraagt 4 euro per leerling.

Wil je reserveren of wens je meer info, aarzel dan niet om ons te contacteren: 016 31 63 68 of info@damiaanvandaag.be . Wij werken voor jullie een programma uit op maat.