In samenwerking met THOMAS, het godsdienstonderwijsproject van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, maakt Damiaan Vandaag de komende drie schooljaren werk van een geactualiseerd educatief aanbod rond Damiaan en zijn actuele boodschap en waarden (geloof, inspiratie, engagement, solidariteit, inclusie, diversiteit, waardigheid, respect, dialoog, enz), gericht op het kleuteronderwijs, het lager onderwijs, het secundair onderwijs, het beroepssecundair onderwijs en het hoger onderwijs.

Dat zal zich concreet vertalen in 6 lespakketten met nieuwe invalshoeken, inhouden, werkvormen en pasklare lessuggesties. Misschien hebt u zelf wel bepaalde thema’s, invalshoeken of didactische suggesties in gedachten die zeker niet zouden mogen ontbreken, deel ze met ons. Wordt zeker vervolgd. Voor suggesties en meer info: info@damiaanvandaag.be of 016 31 63 68.

Twee reeds bestaande educatieve Damiaanpakketten op de THOMAS-website blijven GRATIS digitaal beschikbaar voor alle geïnteresseerden:

• Algemeen didactisch bundel rond Damiaan, klik hier

• Didactische suggesties Damiaan voor het kleuter- en lager onderwijs 1ste graad, klik hier

Vanaf het schooljaar 2019-2020 zullen de eerste twee lespakketten, voor de tweede en derde graad van het lager onderwijs en voor het beroepssecundair onderwijs, GRATIS beschikbaar zijn op de THOMAS-website. Publicatie is voorzien in oktober 2019.