SINT-ANTONIUSKAPEL

(Damiaanplein, 3000 Leuven)

De kerk aan het Damiaanplein is dagelijks geopend. Het is een plek van stilte en gebed. Al meer dan 150 jaar wordt hier Sint-Jozef op bijzondere wijze vereerd.

Tegen de wanden van de kerk is de Weg van Damiaan aangebracht. Zeven metershoge panelen met foto’s en citaten uit Damiaans brieven geven beslissende momenten uit zijn leven weer. Bewandel Damiaans weg en stap in zijn voetsporen.

De kerk is elke dag open van 9.00 tot 18.00 uur.

Eucharistievieringen in de kerk zijn er op zondag om 11.00 uur.

 

CRYPTE VAN PATER DAMIAAN

(Damiaanplein, 3000 Leuven)

In 1936 werd het lichaam van pater Damiaan overgebracht van Molokaï naar Leuven, en herbegraven in de Sint-Antoniuskapel.

De terugkeer van Pater Damiaan 1936 in beeld:

 

Mensen van verschillende overtuiging komen van over de hele wereld naar hier om stil te worden bij het graf van Damiaan, om te luisteren naar Damiaans oproep tot naastenliefde, om te bidden voor zijn voorspraak.

De crypte is elke dag open van 9.00 tot 18.00 uur.

Eucharistievieringen in de crypte zijn er van maandag t.e.m. zaterdag om 9.00 uur; op zaterdag ook om 18.00 uur.

Opgelet: er zal donderdag niet langer een eucharistieviering zijn om 18.00 in de crypte (wel nog om 9.00 uur)

 

TOEGANKELIJKHEID VAN KERK EN CRYPTE

De kerk en de crypte zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers via de zijingangen op de Sint-Antoniusberg en op de Ramberg. Een traplift geeft toegang tot de crypte. Voor de bediening van de traplift kan hulp gevraagd worden door op de belknop bij de ingang van de sacristie te drukken.

 

KAARSENKAPEL

(Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven)

In de kaarsenkapel, bij het Damiaancentrum, kan men dagelijks terecht voor een kaarsje te branden en voor een gebed bij de heilige pater Damiaan.

De kaarsenkapel is elke dag open van 9.00 tot 18.00 uur.

 

TOEGANKELIJKHEID KAARSENKAPEL 

De kaarsenkapel is perfect toegankelijk voor rolstoelen. Er kan evenueel hulp gevraagd worden door op de belknop bij de ingang van het Damiaancentrum te drukken.

 

MISINTENTIES, NOVENEN, …

Voor een misintentie, het branden van een noveenkaars,… neem contact op met ons via het contactformulier.

 

LITURGIE, BEZINNINGSTEKSTEN, GEBEDEN

Voor liturgische teksten, bezinningsteksten, gebeden rondom de figuur van de H. Pater Damiaan neem contact op met ons via het contactformulier.