OPGELET: In deze tijden van corona bieden we onderstaand aanbod ook aan als een kant-en-klaar en uitleenbaar aanbod waarmee je zelf met jouw leerlingen in de klas aan de slag kunt gaan. Kinderen en jongeren maken zo op een ludieke en verrassende manier kennis met de figuur van Damiaan. Interesse? Neem contact met ons op via het contactformulier, klik hier.

Ontdek Damiaan met de klas (aanbod scholen)

Damiaan leefde dan wel twee eeuwen geleden, zijn boodschap van verbondenheid, respect, dialoog, solidariteit en engagement blijft tot op vandaag brandend actueel.

Via een divers aanbod van publicaties, educatieve pakketten en workshops kunnen kinderen en jongeren kennismaken met het levensverhaal en de actuele boodschap en waarden van pater Damiaan. De leerlingen ontdekken zo hoe er ook in hen een Damiaan schuilgaat.

Copyright Damiaan Vandaag

Damiaan Vandaag (het Damiaanproject van de paters van de Heilige Harten) bedenkt en begeleidt samen met zijn partners educatieve Damiaanprojecten, in Leuven, Tremelo en op verplaatsing.

Maak kennis met ons aanbod:

  • Ga in de klas aan de slag met één van onze educatieve pakketten. Lees meer…
  • Bezoek het Damiaanmuseum met de klas. Lees meer…
  • Neem met jouw klas deel aan onze Damiaanworkshops in Leuven, Tremelo of op verplaatsing. Lees meer…
  • Lees de nieuwe Damiaanstrip met jouw klas. Lees meer…

Copyright Damiaan Vandaag

Wens je op de hoogte te blijven van het bestaande en nieuwe aanbod, schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief via info@damiaanvandaag.be

Ontdek Damiaan in groep (aanbod groepen)

Damiaan inspireert jong en oud! Kinderen, jongeren en volwassen worden telkens opnieuw geraakt door Damiaans radicale keuze voor de zwakke en uitgestoten medemens. Pater Damiaan liet een erfenis na die tot op vandaag niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Zijn radicale keuze , vanuit zijn geloof en waarden, laat mensen vandaag stilstaan bij hun geloof, hun waarden en hun keuzes.

 

copyright Damiaan Vandaag

 

Het Project Damiaan Vandaag wil op de  eerste plaats Damiaans erfenis levend houden. Het wil mensen inspireren met de geest van Damiaan en engageren tot actie voor de medemens in nood. Damiaan Vandaag wil mensen laten nadenken over Damiaan en over zichzelf, over geloof, waarden en keuzes.

 

copyright Damiaan Vandaag

Daartoe ontwikkelde Damiaan Vandaag programma’s voor scholen, catechesegroepen en jongerengroepen en voor parochiale verenigingen en bedevaartsgroepen. Jong en oud kan na afspraak terecht bij Damiaan Vandaag, gevestigd in het Damiaancentrum, voor een programma gedragen door drie pijlers: informatie, uitwisseling en bezinning.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een hele of een halve dag met Pater Damiaan, dan werken wij voor u graag een programma uit op maat en naar wens met volgende elementen:

  • Film over Damiaan
  • Rondleiding langs Damiaan-kunstwerken
  • Werkwinkels voor kinderen en jongeren rond Damiaan en zijn actuele boodschap
  • Bezinningsvoor- of namiddag voor jongeren en volwassenen
  • Eucharistie of stiltemoment in de crypte
  • Eigen Damiaan-activiteit

Voor meer informatie, voor de reservatie van uw bezoek, voor het samenstellen van een programma, contacteer ons via het contactformulier.

Voor een voorsmaakje, bekijk dit filmpje: