Bereikbaarheid

Het Damiaancentrum, de Sint-Antoniuskapel en de Crypte bevinden zich op de Sint-Antoniusberg in de Leuvense binnenstad.

Leuvens stadsplan


Grotere kaart weergeven
De Sint-Antoniusberg is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. Ook de wagen is een optie.

Met het openbaar vervoer

Trein (NMBS)

Je neemt de trein naar het station Leuven. Je wandelt de Bondgenotenlaan af naar de Grote Markt. Als het voor het stadhuis staat neem je rechts van het Stadhuis de Naamsestraat. Aan de Standaardboekhandel gekomen neem je de straat rechts naar beneden (pijl CAW). Dit is de Sint-Antoniusberg. Even verderop kom je aan het Damiaancentrum. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en de Crypte.

Voor meer informatie over treinen en treinuren ga naar de website van de NMBS.

Bus (De Lijn)

Aan het station in Leuven, kan je de bus nemen. Bussen 1 en 2 (richting Heverlee) brengen je op regelmatige tijdstippen tijdens de weekdagen en in het weekend tot vlakbij de Sint-Antoniusberg (halte Sint-Michielskerk, kant van de Carrefour). Je treedt op je stappen terug en slaat linksaf naar beneden (pijl CAW). Dit is de Sint-Antoniusberg. Even verderop kom je aan het Damiaancentrum. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en de Crypte.

Kom je met de bus uit de richting van Heverlee/Namen (Naamsepoort), dan stop je voor de Sint-Michielskerk (Halte Sint-Michielskerk). Voor de Standaardboekhandel steek je de straat over en ga je naar beneden (pijl CAW). Dit is de Sint-Antoniusberg. Even verderop kom je aan het Damiaancentrum. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en de Crypte.

Zelf de route berekenen kan via de routeplanner van De Lijn.

Met de wagen

Leuven is eenvoudig bereikbaar met de wagen via de autosnelwegen. De stad ligt op het kruispunt van twee belangrijke autowegen: de E40 en de E314.

Je neemt afrit Leuven en probeert op de stadsring (R23) te geraken. Rijd je op de Naamsesteenweg (N251) richting Leuven, rijd dan tot aan de Leuvense ring (‘Naamse poort’).

Je rijd Leuven best via de ‘Naamse poort’ binnen. Vervolgens kom je op de Naamsestraat. De Sint-Antoniusberg is een zijstraat van de Naamsestraat. Je blijft rijden tot je niet meer verder kunt. Aan de Standaardboekhandel gekomen sla je linksaf (pijl CAW). Dit is de Sint-Antoniusberg. Even verderop kom je aan het Damiaancentrum. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en de Crypte.

Je kan je auto hier niet kwijt. Daarvoor moet je terug naar de Naamsestraat. Je zet jouw medereizigers af en rijdt de Sint-Antoniusberg naar beneden. Je bent nu op het Damiaanplein en je neemt links. Je blijft rijden tot je niet meer verder kunt en dan sla je rechts een steile helling op. Bovengekomen aan de Naamsestraat kan je niet anders dan naar rechts. Je bent bij het Heilig Hartziekenhuis en vlakbij een ondergrondse parking.

Meer over parkeergelegenheden in Leuven, vind je hieronder.

Bereken uw route naar het Damiaancentrum en de crypte van de H. Pater Damiaan:

Google Maps


Grotere kaart weergeven

 

Parkeergelegenheid

Het Damiaancentrum, de Sint-Antoniuskapel en de Crypte beschikken niet over een eigen parking voor bezoekers.

[Voor mensen met een fysieke beperking bestaat de mogelijkheid dat zij voor de deur van het Damiaancentrum worden afgezet. Het voertuig – wagen, minibusje,… – mag evenwel niet langer dan 5 meter zijn.]

Parkeren kan op het nabijgelegen Damiaanplein. De plaatsen zijn evenwel zeer beperkt.

Ook de nabijgelegen ondergrondse parking tegenover het Heilig-Hartziekenhuis (Naamsestraat) biedt parkeermogelijkheid (max. hoogte 2 m).

Bussen kunnen even blijven stilstaan voor de Sint-Michielskerk (Naamsestraat, ter hoogte van de Standaardboekhandel) om bezoekers te laten uitstappen. Bussen kunnen parkeren op parking Bodart buiten de ring.

Meer info over parkeren in en rond Leuven is te vinden via parkeermogelijkheden in Leuven .